ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Κώστας Συμεωνίδης είναι μουσικός, δάσκαλος και συνθέτης. 

Έχει πτυχίο Ειδικού Αρμονίας και Βυζαντινής Μουσικής ενώ επί σειρά ετών έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια κλασικής κιθάρας αλλά και παραδοσιακών οργάνων. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Μουσικής Προπαιδείας, μαθήματα στο τουμπελέκι και είναι αυτοδίδακτος στα όργανα: λαούτο, φλογέρα, μπουζούκι και μπαγλαμαδάκι.

Ως λαουτιέρης συμμετείχε σε πολλές συναυλίες με το μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς» αλλά και με διάφορα άλλα μουσικά σχήματα.

Το 1990 κυκλοφόρησε ο δίσκος : «Σκοποί και τραγούδια της Δράμας» με παραδοσιακά τραγούδια του νομού Δράμας, όπου είχε τη μουσική επιμέλεια, αλλά και την ερευνητική επιμέλεια του υλικού.

Το 1992 συμμετείχε σε συναυλία στις Βρυξέλες, ως λαουτιέρης, με τη χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το 1993 παρουσίασε την ερευνητική του εργασία : «Η αχλαδόσχημη λύρα της Δράμας», σε πανελλήνιο μουσικολογικό συνέδριο, που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Το 1997, σε συνεργασία με το Δήμο Μελίκης Ημαθίας, δημιούργησε παιδική χορωδία παραδοσιακής μουσικής, καθώς και χορωδία παραδοσιακής μουσικής ενηλίκων στη Μελίκη Ημαθίας, με τις οποίες συμμετείχε σε πλήθος εκδηλώσεων στην Ημαθία και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας μέχρι το 1999.

Από το 2000 δραστηριοποιείται μουσικά στη Μήλο, όπου και κατοικεί και έχει λάβει μέρος σε πλήθος μουσικών εκδηλώσεων. Σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Σύρου - Μήλου δημιούργησε παιδική χορωδία παραδοσιακής μουσικής, καθώς και χορωδία παραδοσιακής μουσικής ενηλίκων. Διδάσκει λαούτο στη μουσική σχολή της Μήλου « Μηλίων Τέχνες» και από το 2014 διευθύνει τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της σχολής, με την οποία συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις στη Μήλο και στην Κίμωλο.

To 2007 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο: Τραγούδια Μεσοπέλαγα, όπου περιλαμβάνονται πέντε τραγούδια, στα οποία έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους.

Το 2013 δημιούργησε ένα μαθητικό μουσικό γκρουπ, τους Υπερίωνες, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου, δίνοντας συναυλίες και συμμετέχοντας σε πολλές εκδηλώσεις στη Μήλο. Το 2015 οι Υπερίωνες ξεκίνησαν τη συναυλία που έγινε στη Μήλο με τα Υπόγεια Ρεύματα.

Τον Ιούνιο του 2019 οργάνωσε συναυλία με το Θοδωρή Κοτονιά, σε συνεργασία με τη μουσική σχολή Μηλίων Τέχνες, όπου συμμετείχε με τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής στα πλαίσια του 26ου Φεστιβάλ Μήλου και πραγματοποιήθηκε στο αρχαίο θέατρο Μήλου.

Φέτος διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό, που διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος Κέφαλος, στην κατηγορία μουσικός στίχος, για το τραγούδι του: Του είναι το πηγάδι.